Buyuruqingiz bajarilmoqda, iltimos kuting . . .

Elyor Nosirov haqida

Elyor Nosirov

22-Sentabr 1953, Toshkentda tavallud topgan

65 yoshda


Nosirov Elyor Rasulovich (1953.22.9, Toshkent) — Oʻzbekiston xalq artisti (2003). Toshkent teatr va rassomlik sanʼati institutini tugatgan (1974). 1974— 87 yillar Hamza teatrida, 1987 yildan Abror Hidoyatov nomidagi drama teatrida aktyor. Shufterle (Shiller, "Qaroqchilar") sahnadagi ilk obrazi. Nodir (E. Vohidov, "Oltin devor"), Ilhom (U. Umarbekov, "Shoshma quyosh"), Rahmatilla (Uygʻun, "Ibn Sino"), Iskandar (Navoiy, "Iskandar"), Otello (U. Shekspir, "Otello"), Qoriishkamba (S. Ayniy, "Buxoro"), Mehmonxoʻjayev (R. Bobojon, "Togʻa-jiyanlar") va boshqa rollarni ijro etgan. N. televizion va videofilmlar, telepostanovkalarda ham rollar ijro etgan ("Qirolning dil xushi", "Vafodor", "Bahs", "Bir fojia izidan", "U Romeo emas", "Soʻnggi oʻq", "Xolisxon", "Koʻngil koʻchalari", "Neyron operatsiyasi", "Qirq togʻoraning qirq nogʻorasi" va boshqalar). N. dublyaj sanʼatining yetakchy aktyorlaridan.

Elyor Nosirov kinolari (filmografia)

201796 soat ... "Mahmud aka" ro`lida
2016Majnun ... ro`lda
2016Yelkamdagi qush ... "Shifokor" ro`lida
2015Taqdir o'yini ... "Asalning dadasi" ro`lida
2015Ayriliq 2 ... "Alisherning otasi" ro`lida
2015Najotimsan ... "Komilaning onasi" ro`lida
2015Kuyov jo'ra ... ro`lda
2015Demak sevasan ... "Azamat" ro`lida
2011Yondiradi kuydiradi ... ro`lda
2011Omadli yigitlar ... ro`lda
2010Majruh ... ro`lda
2005Jonim, seni... yohud egizaklar ... ro`lda

! Agar ushbu sahifaga o`zgartirish kiritishni yoki qo`shimcha ma`lumot qo`shishni istasangiz, iltimos biz bilan instagram yoki facebook sahifamiz orqali aloqa qiling.